Quality Improvement Manager

Voel jij je aangesproken om ons bestaande team nog te verstevigen? Om onze interne kerncompetenties mee te versterken?  Heb je al enkele jaren ervaring?

Voor onze vestiging te Bornem zijn wij op zoek naar een:

Quality Improvement Manager

Je functie:

Als Quality Improvement Manager ben je gedreven door het streven naar kwaliteit en procesverbetering. Wat kan er net anders, beter, flexibeler, efficiënter zonder inbreuk te doen op de betrokken kwaliteitsstandaarden en met het oog op continue handhaving van de kwaliteit van onze producten.

Je taken en verantwoordelijkheden zien er als volgt uit:

MANAGEMENT & COMMUNICATION:

 • Je zorgt voor het opzetten, toepassen en implementeren van een duidelijk kwaliteitsbeleid en je motiveert collega’s om dit beleid na te leven en toe te passen in het dagdagelijks werk.
 • Dit doe je samen met jouw team. Je stuurt, coacht en inspireert dit team teneinde de competenties, vaardigheden en knowhow optimaal te benutten en te ontwikkelen.
 • Je streeft naar continue verbeteringen door het vertalen van de kwaliteitsvisie naar concrete projecten en systemen, inclusief de praktische toepasbaarheid op de werkvloer.
 • Je stelt KPI’s op die je frequent opvolgt.
 • Je vertaalt intern de algemene strategie en objectieven van de afdeling naar het management en de directie.

SUPPLIER QUALITY MANAGEMENT:

 • Je ondersteunt het supply chain en sales team voor het opstellen en implementeren van geschikte distribution agreements/quality agreements met onze partners en suppliers.
 • Je volgt mee op dat alle kritische suppliers worden beoordeeld volgens onze interne evaluatiesystemen.

AUDIT COORDINATION

 • Je vertegenwoordigt het bedrijf naar buiten toe met betrekking tot het gevoerde kwaliteitsbeleid. Dit omvat voornamelijk contacten met klanten en overheden in het kader van audits en andere kwaliteitsgerelateerde zaken.

CLEANING VALIDATION & EQUIPMENT QUALIFICATION

 • Je doet de coördinatie en opvolging van de verschillende validatie projecten met betrekking tot cleaning validatie, software validatie en equipment kwalificatie.
 • Je zorgt voor het tijdig afleveren van hoogwaardige documenten en rapporten in functie van de behoeften van de business units en in overeenstemming met de wettelijke vereisten.

TRAINING & DOCUMENTATION

 • Je doet de coördinatie en opvolging van alle doelstellingen nodig voor de uitbouw van een proactief en effectief trainingsprogramma.
 • Je zorgt voor een duurzaam en effectief documentatiesysteem ten einde te voldoen aan alle interne en externe kwaliteitsmanagementsysteem

Je profiel: 

Jij bent voor ons de ideale kandidaat als je een master diploma in een wetenschappelijke richting hebt behaald en een relevante ervaring van minimum 3 tot 5 jaar kan voorleggen.

Uiteraard beschik je over:

 • Praktijkkennis om complexe projecten aan te pakken
 • Wetenschappelijke kennis die je instaat stellen complexe projecten te begrijpen
 • Kennis van de eisen rond de relevante regelgeving

Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels

Kennis  van ISO 13485 en GMP is een grote meerwaarde.

Je combineert een helicopterview met een hands-on en pragmatische aanpak. Diep meedenken over specifieke verbeteringsthema’s en deze nadien implementeren is wat je graag doet.

Je hebt van nature de drive om zowel kwaliteit te willen leveren als om de zaken steeds efficiënter, flexibeler aan te pakken.

Je hebt een sterke affiniteit met een productieomgeving, waar kwaliteit rechtstreeks verbonden is met de productie.

Daarnaast ben je ook een inspirerende coach: je kan mensen in hun sterkte zetten, motiveren en het beste uit hen naar boven halen.

Je bent een sterke communicator, en dit zowel naar de interne medewerkers in productie als naar klanten/autoriteiten met wie je regelmatig contact hebt.

 

Ons aanbod:

Als Quality Improvement Manager heb je een boeiende job met uitdagende ontwikkelingsmogelijkheden. De werksfeer is professioneel en informeel en het team laat op alle niveaus veel ruimte voor inspraak, initiatief en verbetering. Wij bieden een goed loon dat overeenstemt met jouw competenties en ervaring en een mooi pakket extralegale voordelen. 

Belangstelling?

Bezorg jouw CV en motivatie aan Martine Van der Vreken, HR Business Partner, via martine.vandervreken@qualiphar.com

elektromechanieker

Over Qualiphar

Qualiphar NV is een sterke en onafhankelijke speler op het vlak van gezondheid voor de consument op de Belgische markt.

Als familiebedrijf ontwikkelt, produceert en zet Qualiphar een uitgebreid gamma voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten op de markt. De vrij verkrijgbare geneesmiddelen, vitamines, cosmetica producten en healthcare accessoires worden aangeboden via de apotheek en de ziekenhuizen.

Tegelijkertijd worden de exportmogelijkheden steeds sterker ontwikkeld en worden duurzame opportuniteiten met beide handen gegrepen.

Tevens investeren wij momenteel in een compleet nieuwe productielijn voor het vervaardigen van neus- en oorsprays.