Over ons

Qualiphar is een sterke en onafhankelijke speler op het vlak van gezondheid op de Belgische markt.

Als Belgisch familiebedrijf is Qualiphar gespecialiseerd op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, productie en commercialisatie van voorschriftvrije geneesmiddelen, voedingssupplementen, cosmetica en andere gezondheidsproducten. Deze diensten en knowhow worden eveneens aangeboden aan derden in België en in meer dan 60 exportlanden. Tal van grote en kleine bedrijven doen reeds beroep op de ervaring van Qualiphar.

Qualiphar gaat voor duurzame en ecologische innovatie als een essentieel onderdeel van zijn productie- en productaanbod. Deze strategische bedrijfsfilosofie waarbij de klant (apotheek, arts en ziekenhuis) centraal staat, leidt niet enkel tot sterke groei in België maar ook in de exportlanden.

Vandaag is Qualiphar een van de meest toonaangevende Belgische familiebedrijven binnen de OTC (= “over the counter” = zelfzorggeneesmiddelen vrij van voorschrift en gezondheidsproducten) farma-industrie met een top 3 positie in belangrijke markten zoals hoest (Toularynx®), keelpijn (Medica®), ontsmetting/wondzorg (Cedium®), voedingssupplementen (Biocure®), insectenwerende producten (Mouskito®) en neushygiëne (Physiologica®).

 

 

 

 ISO gecertificeerd: ISO 13485

Onze missie

Qualiphar wil de beste gezondheidspartner zijn. Wij streven ernaar mensen gezonder en gelukkiger te maken met farmaceutische producten van hoge kwaliteit.

Wij ontwikkelen, produceren en leveren gezondheidsproducten met toegevoegde waarde via servicegerichte partnerschappen.

Om onze groei op lange termijn veilig te stellen, zullen we ons blijven verder specialiseren op vlak van onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisatie van onze geneesmiddelen en gezondheidsproducten.

Lid van Bachi

Qualiphar is lid van Bachi. Bachi is de Belgische koepelorganisatie van de industrie van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten en behartigt haar belangen.

Bachi heeft als doel haar leden te vertegenwoordigen en hun gemeenschappelijke belangen te behartigen. De prioriteit van Bachi is het bevorderen van een gunstig maatschappelijk en politiek klimaat voor zelfzorg, waarbij de patiënt/consument centraal staat.

Bachi ijvert voor de erkenning van de socio-economische rol van zelfzorg met in acht name van het belang van de volksgezondheid, de apothekers en de industrie-leden van de vereniging.

Andere leden van Bachi:

A. Vogel, Aboca, Acarup, Alfasigma, Amophar, Apotex, Arega, Bayer HealthCare, BePharBel, Besins HealthCare, Biocodex, Boiron, Flen Health,Galderma, GSK, Heel,HRA Pharma Benelux, Johnson & Johnson Consumer, Bailleul Laboratoires, Mayoly Spindler, Laboratoires Urgo, Melisana, Menarini, MyHealth,Omega Pharma, Oystershell, Pfizer Consumer Healthcare, Pharmacobel, Reckitt Benckiser HealthCare, SanUp, Sanofi, Schwabe Pharma Belgium, Takeda, Therabel Pharma, , Tilman,Trenker Laboratoires, Vemedia, Zambon.