Contract Manufacturing Pharma

CMO pharma

Qualiphar is een Belgische CMO pharma (Contract Manufacturing Organisatie). Wij ontwikkelen farmaceutische producten voor kleine, middelgrote en grote bedrijven en helpen hen om hun producten snel en tegen lage kosten op de markt te brengen.

Met een toegewijd team van meer dan 300 medewerkers zijn wij in staat om een verscheidenheid aan contract manufacturing diensten aan te bieden aan onze klanten. Onze site is GMP en ISO13485 gecertificeerd, wat ons in staat stelt om geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingssupplementen, cosmetica en biociden van hoge kwaliteit te produceren. Vanuit onze ervaring in de export naar meer dan 60 landen beschikken wij over de kennis van wat consumenten en patiënten willen en verzekert ons van het serviceniveau dat uw bedrijf nodig heeft.

Wij zijn een 100% elektriciteitsneutraal bedrijf.  Door middel van 2 windturbines, die genoeg elektriciteit leveren voor onze eigen behoeften en meer dan 2300 zonnepanelen op onze daken, trachten wij onze impact op het milieu zo klein mogelijk te maken.

cmo pharma

Good Manufacturing Practices

Qualiphar is een CMO pharma, gespecialiseerd in middelgrote producties. Voor elk van de galenische en verpakkingsvormen hieronder, zijn wij in staat om in bulk te produceren en te vullen in de gewenste eindverpakking. Qualiphar is gespecialiseerd in flessen, poederzakjes, sprays, tabletten en tubes. Elk contract manufacturing proces en productie zal opgevolgd worden door onze kwaliteitsafdeling.

Bovendien bieden wij ook serialisatie en tamper evident aan farmaceutische bedrijven voor uw geneesmiddelen. Onze teams zijn in staat om in korte tijd de interface te implementeren, opnieuw te verpakken, te serialiseren en te voorzien van fraudebestendige labels voor het gewenste product.

Als contract manufacturing bedrijf bieden wij zowel zeer flexibele lijnen als lijnen voor grote volumes. Dit stelt ons in staat om met u samen te werken tijdens het opstarten van een project, maar ook om uw internationale ambities te verwezenlijken.

Product Type Product Product voorbeeld Verpakking Speciale MOQ’s (x1000 units)
Flessen Glazen of plastic flessen met/zonder maatbeker. Extra manipulatie mogelijk. Siropen, Vloeistoffen, Lotions, … 100-500ml 25-500
Flessen Glazen of plastic flessen (met/zonder pomp) Shampoos, Vloeistoffen, Lotions, … 100-1000ml 30-250
Flessen Glazen of plastic flessen (extra manipulatie vereist) Druppelaar voor vloeistoffen inbegrepen 10-50ml 5-100
Flessen 1-10 liter blikken Siropen, Vloeistoffen, Lotions, … 1-10 liters 10
Flessen/Potten Flessen met poeder Poeders verpakt in flessen/potten, … 50-500g 1-250
Zakjes Poederzakjes Poeder in zakjes 4-25g 200-1000
Sprays Spuitbussen onder druk (zak op ventiel) (geen drijfgas). Voortdurende verspreiding van het product. Zeewatersprays, zonnecrème, vloeistoffen, antiseptica, … 50-400ml 100-1000
Sprays Glazen of plastic flessen met (zonder) pomp Keelspray, huidspray, neusspray, … 10-50ml 50-500
Tabletten Productie, blisteren en verpakken, mogelijkheid tot blisteren per dosis (gecoat) Voedingssupplementen, medicijnen, … 1-10 blisters/doos 10-250
Tubes Tubes (alu of plastiek) Spiercrème, zonnecrème, cosmetica, medicijnen, … 10-200ml 25-500
Serializatie Serialisatie van geneesmiddelen op recept + fraudebestendig Medicijnen geen beperkingen 5-200

Toonaangevende contract productie organisatie

Als één van de toonaangevende Belgische farmaceutische contract manufacturing organisaties, zijn wij gespecialiseerd in verschillende galenische vormen, variërend van tabletten, crèmes, lotions en siropen tot sprays onder druk en zonder druk. De ontwikkeling van nieuwe producten gebeurt met in-house expertise, waardoor we een korte time-to-market kunnen aanhouden, budgetten onder controle kunnen houden en instapkosten tot een minimum kunnen beperken. Dit resulteert in een uitstekende reputatie in de markt en een onberispelijke kwaliteit van het product.

CMO / CDMO

Als CDMO (Contract Development and Manufacturing Organization) ontwikkelen en mede-ontwikkelen wij producten samen met onze partners. In de loop der jaren hebben onze teams ruime ervaring opgedaan met verschillende classificaties (Geneesmiddelen, Medische Hulpmiddelen, Voedingssupplementen, Cosmetica en Biociden). Samen met ons intern regularisatie team, kunnen wij de registratie van uw dossiers verzorgen. We dekken de volledige cyclus van productontwikkeling en productie: formulering en procesontwikkeling, analytische ontwikkeling en validatie, ICH stabiliteitsstudies, regulatorische ondersteuning, ontwerp van primaire en secundaire verpakking, opslag- en distributiediensten, alsook verkoop- en verzendingsdiensten wereldwijd.

 

Qualiphar als dienst

Eén enkele, vaste, contactpersoon zal het project begeleiden doorheen het hele ontwikkelings- en contractproductieproces. Hij/zij zal uw belangrijkste contactpersoon zijn en het project begeleiden doorheen alle fasen van ontwikkeling, registratie en productie. Door een nauwgezette opvolging garanderen wij de kortste weg naar de markt. Onze gestandaardiseerde processen stellen ons in staat in alle transparantie met onze partners samen te werken.

Met een klein projectteam, samengesteld uit beide partijen, stellen we de partner in staat om samen met zijn aandeelhouders het project van dichtbij op te volgen.