Energie & milieu

Qualiphar’s eigen windmolenpark

De ontwikkeling en realisatie van de beide windturbines zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met ontwikkelaar W-Kracht en burgercoöperatie BeauVent.

Op deze manier willen wij, als belangrijke Belgische speler in de productie van geneesmiddelen en gezondheidsproducten, op een duurzame manier bijdragen aan een beter milieu binnen én buiten het bedrijf. Door de bouw van twee windmolens op het bedrijfsterrein zal Qualiphar in de nabije toekomst 100% CO2 neutraal produceren.

Op vrijdag 17 mei 2019 stak Minister Peeters in aanwezigheid van andere prominenten de eerste spade in de grond van het Qualiphar windmolenproject.

Duurzaam samenwerken

Qualiphar en Odisee Hogeschool slaan de handen in elkaar om te onderzoeken hoe een natuurlijk conserveermiddel uit het hout van oude appelbomen kan worden gewonnen.

Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is om huidige antioxidanten/conserveermiddelen te vervangen door natuurlijke alternatieven. Dit wordt bovendien duurzaam gedaan door deze te rooien bomen een nuttige bestemming te geven.

Vergroening van het wagenpark

Bij Qualiphar maken we milieubewuste keuzes en elektrische laadpalen op de bedrijfsparking passen volledig in het duurzame en ecologische verhaal dat we bij Qualiphar brengen.

We investeerden in de installatie van 11 laadpalen, zodanig dat onze werknemers hier gebruik van kunnen maken om hun hybride wagens op te laden. Het opwekken van groene stroom, om de auto mee te laden, is vele malen milieuvriendelijker dan het produceren van benzine of diesel.

Inrichten van bijenkasten

Bij Qualiphar nemen we samen initiatieven die de leefwereld van bijen ten goede komen. Bijen zijn levensbelangrijk voor de natuur, ons voedsel, biodiversiteit, gezondheid en de economie.

Door bijenkasten te plaatsen op onze terreinen dragen we hier ons steentje bij.