Community

Qualiphar steunt Peruviaanse aardappelboeren

Twee medewerkers van Qualiphar reisden op 11 november 2019 naar Peru. Samen met nog een aantal andere mensen uit het bedrijfsleven beklommen ze er de 5000 meter hoge Regenboogberg en steunden ze een lokaal Trias-project van Peruviaanse aardappelboeren.

Trias is een Vlaamse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die werkt in 12 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Trias vzw steunt ondernemende mensen in het Zuiden via partnerorganisaties. “Dankzij de acties die de bedrijven de afgelopen weken en maanden op touw zetten nemen ze meer dan 25.000 euro mee naar Peru om het project te steunen. Dankzij dat geld kan de aardappelcoöperatie het proces van gevriesdroogde aardappelen naar een beter niveau tillen”, zegt Koen Brebels van Trias.

Een deel van de 25.000 euro werd verzameld tijdens een trail waarbij de medewerkers van Qualiphar, binnen hun bedrijf allerlei sportieve opdrachten moesten uitvoeren.

Sophie Nagels (36) is Quality manager bij Qualiphar. Zij vertrok op 11 november samen met COO Peter Heerwegh naar Peru om er het project te bezoeken en de Regenboogberg te beklimmen. “In het verleden steunde ook onze directeur Karl Verlinden al een aantal van dergelijke projecten. Ik vind het leuk om iets avontuurlijks te doen en tegelijkertijd het goede doel te steunen.”